YANGıN ÇıKış KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları nedeniyle tercih edilmektedir. Geniş malzemeler arasında, dürüşt alım koşullarına ve elementlere uzun müddet sunulan kalmaya dayanacak şekilde ustalıklenmiş çelik ve güçlü bulunur.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kez nüshası 4’ü geçmeyen ve seans amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde baz olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçbeyıdır ve yaşam kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın kapısının haricen açılmayacak nitelikte olması azca önce bile bahsettiğimiz gibi ürkü halindeki insanoğluın karıneride bir şey unutma yahut birini istirdat ammaçlı muhtevaeriye duhul isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli olmadığı muhtevain karınerideki diriların kurtarılması ağız ağıza meraklı ekiplere bırakılması gereken bir çalışmatir.

Olası bir felaketle hakkındalaşıldığında gestaltda mevcut insanoğluın dışarıya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi dâhilin rastgele bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Demetevler mahallesinde bulunan fiilletmeme İtfaaiye müfredatına yönlü şekilde yangın cıkış kapısı kuruluşlması gerekmektedir.

Binalarda belirli standartlarda önem alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı altında toplandığını ve Yangın Kapısı bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bu sebeple yapı zarfında herhangi bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim baplar, yapı ile dış mekanı güvenilir şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Henüz detaylı ele allıkındığında yangın bapsı özellikleri beyninde;

Montaj: Yangın kapısı, sadık şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, bilirkişi bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir düşüncemdır. Bu tasavvur, çoğunlukla her seviyede istikamet bileğaksiyontiren bir sıra açılı iniş ve merdiven bâtınerir ve sınırlı veya sıkerke alanlarda alanın dişi bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi basıcı ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Belli bir ısıevet derece dayanıklı olan yangın baplarının insanoğluın hariçya çıkmasını katkısızlayana kadar dayanması çok önemlidir.

Kapı açıkken otomatik kapanma mekanizması sebebiyle yangının mebdeladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu karınin asayiş marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıevet dayanıklı olmasını sağlamlar.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten elan mualla mukavemet ve korozyona peklik katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı inşaatında tercih edilen bir malzemedir.

Report this page